Initiatief Stop de Boskap

Via: https://bit.ly/stopdeboskap kunt u middels een petit het initiatief van van enkele buurtgenoten steunen.
Graag uw aandacht voor dit buurtinitiatief waar aandacht gevraagd wordt voor het behouden van waardevol groen in Huis ter Heide.

Beste buren,
Zoals sommigen van jullie misschien al gemerkt hebben, hangen er flyers in onze bossen. De flyers delen informatie over het voorgenomen kappen van het bos ten zuiden van de brede laan richting het Vrijheidsplein voor woningbouw en vooral voor geldelijk gewin gezien de enorme woonpercelen die momenteel voorzien zijn op de plek van ons bos. Vanuit een groep bezorgde bewoners zijn we samen met de werk van de BBVH in actie gekomen om te proberen ons bos te redden. Naast het werk van de BBVH hebben we:
Online petitie gestart die getekend kan worden met de QR-code op de flyers, maar ook te bereiken is via de website https://bit.ly/stopdeboskap om online te tekenen.
Voorbereidingen getroffen om binnenkort ook fysieke handtekeningen te verzamelen in Huis ter Heide, in de Verzetswijk en elders.
Ontmoeting gehad met individuele raadsleden om ons standpunt toe te lichten.
Een officiële uitnodiging gestuurd naar de raadsleden voor een werkbezoek aan het bos (vrijdag 1 oktober 16.00 uur).
Bezoeken en contact gehad met natuurorganisaties en bezoeken van ecoloog om de gemeenterapporten te bespreken.
Contact gehad met de Omgevingsdienst en de handhaver voor de Natuurwet. De gemeente heeft de omgevingswet overtreden m.b.t. de nieuwe softbalvelden naast het bos waardoor de gemeente het bos wil kappen omdat er nu geen huizen meer op die plek kunnen worden gebouwd. Dit is gepubliceerd, maar de details zijn niet openbaar, maar we zijn bezig met het verkrijgen van deze informatie.
Een van onze commissieleden en zijn kinderen hebben bomen geteld en gemeten. Er zijn tientallen bomen gemeten met een omvang van 150 cm of meer. En er zijn er vast nog veel meer met een afmeting van 100-150 cm. Deze bomen maken van ons bos een bos van historisch belang.
Er is al contact geweest met een gespecialiseerde advocaat om de mogelijkheden van juridische bijstand en een rechtszaak om de houtkap te stoppen te bespreken.
Het bezoek van de gemeenteraad is op vrijdag 1 oktober. Het zou heel fijn zijn als de kinderen uit de buurt wat tekeningen kunnen maken van het bos eventueel met de woorden “Stop De Boskap”, die we voor dit bezoek aan de bomen kunnen hangen. Gelieve ze in mijn brievenbus op de Albert Plesmanring 12 te deponeren. Wil je meer informatie stuur dan een mailtje naar stopdeboskap@gmail.com. Hartelijk bedankt.

Namens het Buurtcomité Stop De Boskap
Ellie Platt en Martine Speekenbrink

Geef een reactie