Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Focusgroep snelfietsroute

22 augustus 2017 @ 19:30 - 21:30

Praat u ook mee over belijning en bewegwijzering van een toekomstige snelfietsroute?

Fietst u regelmatig 8 km of meer? En wilt u meedenken over goede en veilige belijning en bewegwijzering van een toekomstige snelfietsroute in uw omgeving? Meldt u dan aan voor een groepsdiscussie op 22 augustus ’s avonds.

Provincie Utrecht en gemeenten De Bilt, Soest, Zeist, Utrecht en Amersfoort zijn zeer geïnteresseerd in uw mening en uw wensen & behoefte over mogelijke belijning en bewegwijzering van een nieuwe snelfietsroute.

Is markering belangrijk om niet van het fietspad te geraken? Helpt asmarkering om botsingen met tegenliggers te voorkomen? Hoe zou die belijning er uit kunnen zien?

Vindt u bewegwijzering nuttig & prettig of overbodig? Kunt u de fietswegwijzers lezen? En helpen ze u uw bestemming te vinden?

In de discussie wordt een aantal concepten voorgelegd en met u besproken.

Wij zijn op zoek naar circa 10 fietsers die een bijdrage in een groepsgesprek willen geven.

Het gesprek wordt door een onafhankelijke discussieleider geleid. Uw input is van groot belang en wordt meegenomen in de verdere uitwerking van de inrichting van de snelfietsroute.

Met ‘fietsers’ hebben we een diverse doelgroep voor ogen, die rijden op een ‘gewone’ fiets, sportfiets, bakfiets, elektrische fiets, speed pedelec (met snelheden tot 45 km/u), die hun fiets gebruiken om van en naar het werk of school/studie te fietsen en/of hun fiets gebruiken voor recreatieve of sportieve tochten.

Toelichting

Een snelfietsroute is een kwalitatief goede fietsverbinding waar fietsers met relatief hoge gemiddelde snelheden over grote afstanden kunnen fietsen, zodat zij snel, veilig en comfortabel hun bestemming kan bereiken. Het gaat hierbij om een goede infrastructuur (zoals een breed fietspad met strak wegdek, zonder obstakels en duidelijke belijning en bewegwijzering) en om zoveel mogelijk voorrang voor de fietser.

De door de provincie Utrecht beoogde snelfietsroute loopt voor een groot deel langs de spoorlijn Utrecht – Amersfoort en voert voor een groot gedeelte door bos en op een snelle, comfortabele gezonde en verkeersveilige wijze door de plaatsen Amersfoort, Soestduinen, Den Dolder, De Bilt, Bilthoven, en Utrecht. De route is tussen Den Dolder en Amersfoort vrijwel autoluw en passeert alleen in Bilthoven, De Bilt en Utrecht een aantal verkeerslichten.

Uitnodiging

Graag nodigen wij u van harte uit voor dit groepsgesprek over uw ervaringen, wensen en behoeftes aan belijning en bewegwijzering van snelfietsroute Utrecht – Amersfoort.

Het gesprek vindt plaats in het gemeentehuis van De Bilt. Dit gesprek duurt maximaal twee uur. En vindt plaats op: dinsdagavond 22 augustus om 19.30 uur.

Het bureau KeuzeWeg organiseert en begeleid de discussie.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor het gesprek door een mail te sturen aan m.pol@keuzeweg.nl.

Geef in uw e-mail uw naam en woonplaats. En geef aan wat voor type fietser u bent:

 • Wat voor fiets(en) heeft u? (‘gewone’ fiets, sportfiets, elektrische fiets en/of een speed pedelec?);
 • Waarvoor gebruikt u uw fiets voor de afstanden langer dan 8 km? (woon-werk, woon-studie, recreatief en/of als sport);

Wanneer u zich aanmeldt sturen wij u een bevestiging van inschrijving en route informatie. Als dank voor uw deelname ontvangt u, na afloop van de bijeenkomst, een cadeaubon van 25 euro.

Let op, inschrijven is noodzakelijk en er is slechts ruimte voor maximaal 15 deelnemers.

Wij kijken uit naar een nuttige, leuke en open discussie met u!

Hoogachtend,

Namens de provincie Utrecht en gemeenten De Bilt, Soest, Zeist, Utrecht en Amersfoort

Mariëtte Pol

Discussieleider focusgroep

mpol@keuzeweg.nl

De focusgroep is een initiatief van de provincie Utrecht in samenwerking met de betrokken gemeenten. De focusgroep wordt uitgevoerd door de onafhankelijke bureaus KeuzeWeg, Loenderslootgroep en Van Rens mobiliteit.

Deze inhoud is alleen toegankelijk voor leden van deze website. Als u een bestaande gebruiker bent, logt u dan in. Nieuwe gebruikers kunnen zich hieronder aanmelden.

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld

Gegevens

Datum:
22 augustus 2017
Tijd:
19:30 - 21:30

Locatie

gemeentehuis de bilt
  Deze inhoud is alleen toegankelijk voor leden van deze website. Als u een bestaande gebruiker bent, logt u dan in. Nieuwe gebruikers kunnen zich hieronder aanmelden.

  Aanmelden voor bestaande gebruikers
     
  Nieuwe gebruiker
  *Verplicht veld