Getuigen gezocht van autobranden

Van uw wijkagent:

Goedemiddag, hieronder het persbericht in verband met de autobranden. Wij hebben de zaken in onderzoek en zijn (ook achter de schermen) aan het werk met deze zaken. Heeft u informatie, laat het vooral weten.

Groeten Marjan Kuijer en Saskia Schippers Wijkagenten Den Dolder

Getuigen gezocht van autobranden

Bron: https://www.politie.nl/nieuws/2017/februari/15/03-getuigen-gezocht-van-autobranden.html
Laatste update: 15-02-2017 | 15:38

Den Dolder – Woensdagochtend 15 februari brandde een auto uit aan de Hermelijnlaan. Er is sprake van brandstichting, de politie zoekt getuigen.

Rond 11.20 uur kwam de melding van een brand. Ter plaatste bleek de auto volledig in brand te staan. De brandweer bluste de brand en na onderzoek bleek het te gaan om brandstichting.

Eerdere autobranden in Den Dolder
Op vrijdag 3 februari vond rond 20.30 uur een autobrand plaats op de Hezer Engweg. Een auto brandde donderdag 9 februari rond 19.00 uit op de Dokter Remaerlaan. In beide gevallen is er sprake van brandstichting. Op dinsdag 7 februari vond op de Dassenlaan en op zaterdag 11 februari op de Schröder van der Kolklaan een poging brandstichting plaats.

Onderzoek
De branden vonden verspreid over Den Dolder plaats. De politie is een onderzoek gestart waarin gekeken wordt of er een verband is tussen de verschillende branden. Zo worden aangetroffen sporen en verklaringen van getuigen onderzocht op mogelijke overeenkomsten. Daarnaast vindt buurtonderzoek plaats en wordt gekeken of er camerabeelden zijn.

Extra alertheid en bel 112 bij verdachte situaties
De politie is alert in Den Dolder en surveilleert extra. Omdat autobranden vaak lastig zijn om te onderzoeken, ook sporen verbranden, zijn getuigen heel belangrijk. Aan ondernemers en bewoners wordt gevraagd ook extra alert te zijn. Ziet u iets gebeuren dat u niet vertrouwt? Geven bepaalde personen die bij een auto rondhangen u een onderbuikgevoel? Belt u dan 112! Hiermee wordt de kans een dader aan te houden vergroot. Geef daar zoveel mogelijk details door zoals hoeveel personen er aanwezig zijn, wat voor kleding ze dragen, waar ze heen vluchten etc.

Ook wordt gevraagd eventuele camerabeelden en/of foto’s te delen. Dat kan via onderstaand tipformulier. Mocht u beveiligingscamera’s hebben, meldt deze dan aan bij Camera in Beeld. Meer informatie hierover is te vinden op www.politie.nl.

Informatie met de politie kan gedeeld worden via 09008844 of via onderstaand tipformulier. Anoniem melden kan door te bellen met 0800-7000 of via M-online.

Geef een reactie