Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Lezing: Bijen we kunnen niet zonder ze

19 mei 2019 @ 14:30 - 17:00

De werkgroep Natuur in de Wijk nodigt u uit voor een lezing door imker Erik Sonneveld en zijn vrouw Joke.

Datum en tijd: zondag 19 mei om 14.30 uur

Plaats: Dinslo, Kardinaal Alfrinkhof 39 A

Toegang: gratis

Pauze: Koffie / thee € 1,-  en limonade € 0,50,-

Tevens honing proeven en kopen (contante betaling)

Ook kinderen vanaf ca. 8 jaar zijn welkom.

 

Erik Sonneveld licht toe:

“ De vraag die aan bijenhouders het meest wordt gesteld, is: “Wordt U vaak gestoken?”. Nu weet iedere imker, dat men geen bijen kan houden zonder zo nu en dan te worden gestoken. Hoe vaak men het doelwit wordt van een boze bij hangt af van vele factoren: het temperament van een bijenvolk, de tijd van het jaar en de omgang met de bijen. Een sterke geur werkt bij de bijen als een rode lap op een stier. De meeste mensen denken bij bijen aan honing. Ik moet zeggen dat voor mij het produceren van honing een van de minst belangrijke dingen is die bijen verrichten. De honingbij is al zeer lange tijd een metgezel van de mens: zover we de geschiedenis van de mens kunnen nagaan, is er een vorm van bijenhouden geweest. Folklore, mythologie en legendes kennen veel verhalen over bijen. Als bestuivers zijn ze enorm van waarde voor ons mensen; denk hierbij aan ons voedsel. De propolis die ze maken voor hun afweer wordt nu voor ons belangrijk als nieuw antibioticum. Het stuifmeel ook pollen genoemd is een geneesmiddel tegen vele aandoeningen en niet te vergeten koninginnegelei die ook veel gebruikt wordt in medicijnen en bij brandwonden. Ten slotte moeten we ons verwonderen over onze honingbij, die in de rangorde zover van mensen afstaat en we moeten dan wel bekennen dat we niet zonder ze kunnen.´

Deze inhoud is alleen toegankelijk voor leden van deze website. Als u een bestaande gebruiker bent, logt u dan in. Nieuwe gebruikers kunnen zich hieronder aanmelden.

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld

Gegevens

Datum:
19 mei 2019
Tijd:
14:30 - 17:00

Organisator

Natuur in de wijk

Locatie

Dinslo
Kardinaal Alfrinkhof 39A
huis ter heide, Utrecht 3712ah Nederland
+ Google Maps
  Deze inhoud is alleen toegankelijk voor leden van deze website. Als u een bestaande gebruiker bent, logt u dan in. Nieuwe gebruikers kunnen zich hieronder aanmelden.

  Aanmelden voor bestaande gebruikers
     
  Nieuwe gebruiker
  *Verplicht veld